Za ovaj recept vam je potrebno: 100g putera 1 jaje Čaša mlake vode (od kiselog mleka) do prvog ruba 200g raženog rašna Kašičica soli Ravna kašičica sode bikarbone Kašičica limunovog soka
Priprema:
Umutiti mikserom sa nastavcima za testo jedno jaje i puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, zatim dodati vodu i limun pa ostale sastojke. Dobićete meko i lepljivo testo. OVDE možete pogledati izgled testa i pravljenje pereca.
Izvadite testo kašikom na radnu površinu po kojoj ste prethodno posuli brašno. Dodavati po malo brašna sve dok vam se testo ne bude više lepilo za prste. Od dobijenog testa formirati perece. Peći u zagrejnoj rerni oko 20 minuta na 220 stepeni (ne pridržavati se striktno stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni).
Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar