Hrono Palenta Od Prosa

Nisam od onih koji su ludi za kašastim stvarima, ali ne pamtim kada sam je poslednji put jeo pa je za promenu dobro došla. Na nagovor sestre koja je ljubitelj kačamaka latio sam se prosa i krenuo u akciju na osvajanje palente :)
Kako joj ne ispuniti svaku želju? Sestra <3



Za ovaj recept vam je potrebno:
600ml vode
200g prosenog griza
Kašika putera
Kašičica soli

Oko 100g slaninice
50g praziluka
Po želji kajmaka
Malo putera za dinstanje i prženje slanice


Vodu sipati u šerpu i dodati joj so i puter.


Kada provri dodavati proseni griz.


Mešati dok se nezgusne.


Skloniti sa plotne.

Zatim uzeti slaninicu i iseckati je, staviti u šerpicu i propržiti je sa malo putera.


Potom joj dodati iseckani praziluk i prodinstati zajedno sa slaninicom.


Pripremiti kajmak.


Palentu staviti u činiju, zatim odozgo  kajmak i slaninicu sa prazilukom.


Mere koje sam koristio su za dve porcije. Inače sestra je bila prezadovoljna, a što je najbitnije dobro smo se napojili i napunili baterije za dan koji nam predstoji  i uživanje u Zoo vrtu. :)

P.S. Ideja mi je bila da je smućkam sa ajvarom, ali pošto nažalost nisam imao propala mi je zamisao. Više sreće drugi put! :)



Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar