Za ovaj recept vam je potrebno: Za biskvit: 125g putera 30g agave sirupa 3 žumanca 250g brašna (ja sam stavio ražano) Prstohvat soli 3 kašike hladne vode Za karamel: 200g agave sirupa Isto toliko i slatke pavlake (moja kravica) 3 kašike putera Prstohvat soli Štapić vanile
Priprema;
Za biskvit:
U posudu prvo staviti žumanca, agavu i puter koji je prethodno omekšao na sobnoj teperaturi i umutiti mikserom sa nastavcima za testo. Dodati brašno, so i vodu i nastaviti da miksate. Izručite testo na radnu površinu i oklagijom na pek papiru razvucite testo debljine oko 5mm. Nožem izrežite na otprilike 2cm širine i oko 9cm dužine. Isečene ostatke sakupljati pa onda opet premesiti i ponoviti postupak. Staviti na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na oko 150 stepeni nekih 20-ak minuta (nemojte se striktno pridržavati satnice i stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni, dok ne porumeni i ne dobije tamniju boju nemojte vaditi). Izvadite ih iz pleha i poređajte ih na rešetku da se hlade i za to vreme spremite karamel fil.
Za karamel:
U posudu staviti agavu, so, slatku pavlaku i puter. Kuvati i kada provri i počne da vam peni smanjite plotnu i mešajte neprestano sve dok vam se ne zgusne odnosno dok ne potamni i ne dobije boju karamele. Zatim na kraju dodati i štapić vanile.
Ostaviti da se ohladi i zatim nožem karamel stavljati na biskvit i rukama oblikovati (u slučaju da vam se prelije sa strane biskvita, prstima vratite i oblikujte lepo pre nego što stavite čokoladu). Moja preporuka je kako budete stavljali karamel na biskvit odmah odložite u frižider ili bolje u zamrzivač (pa čim se malo stegne premestite ga u frižider) i tako sa svakim biskvitom pojedinačno uradite.
Stavite u zamrzivač da se stegne i za to vreme otopite crnu čokoladu (sa minimum 70% kakaa) sa kojom ćete ih prelivati.
OVDE možete videti neke slike pripremanja.
Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar