Za ovaj recept vam je potrebno: Za patišpanj: 3 jaja 4 kašike agave sirupa (po želji) 50 g brašna (ja sam koristio ražano) 15g skroba (ja sam koristio tapioku, može i kukuruzni) Štapić vanile Malo ruma 25g kakaa/rogača (pola/pola) Pola kašičice sode bikarbone Malo gazirane vode Za fil: 1 slatka pavlaka moja kravica (bez šećera) 3-4 kašike agave (po želji) Štapić vanile Kesica agar agar želatina Kašika kokosa u prahu
Priprema:
Patišpanj:
Umutiti mikserom jaja pa dodati agavu i još malo miksajte. Prosejati brašno, sodu, skrob, kakao i sipati u posudu sa jajima i promešajte žicom u jednom smeru dodajući vanilu i malo gazirane vode. Polako sjediniti.
U posudu obloženu pek papirom izliti smesu i staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni (proveravajte čačkalicom da li je pečena kora i ukoliko nije nastavite sa pečenjem)
Po završetku, izvaditi patišpanj iz posude i uvite u krpu dok ne spremite fil.
S obzirom da mi je kora bila debela presekao sam je po dužini na pola.
Fil:
U posudu saipati slatku pavlaku, vanilu, agavu, kokos i mikserom mutiti pa potom dodati agar agar i nastavite još mlo sa miksanjem.
Na jednu polovinu kore izručite fil i preklopite je drugom polovinom.
Odložite u frižider da se stegne pre degustiranja. Oštrim nožem polako isecite kolač na pravougaone oblike.
Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar