Hrono Milch Schnitte

Za ovaj recept vam je potrebno:
Za patišpanj:
3 jaja
4 kašike agave sirupa (po želji)
50 g brašna (ja sam koristio ražano)
15g skroba (ja sam koristio tapioku, može i kukuruzni)
Štapić vanile
Malo ruma
25g kakaa/rogača (pola/pola)
Pola kašičice sode bikarbone
Malo gazirane vode

Za fil:
1 slatka pavlaka moja kravica (bez šećera)
3-4 kašike agave (po želji)
Štapić vanile
Kesica agar agar želatina
Kašika kokosa u prahu


Priprema:

Patišpanj:
Umutiti mikserom jaja pa dodati agavu i još malo miksajte. Prosejati brašno, sodu, skrob, kakao i sipati u posudu sa jajima i promešajte žicom u jednom smeru dodajući vanilu i malo gazirane vode. Polako sjediniti.
U posudu obloženu pek papirom izliti smesu i staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni (proveravajte čačkalicom da li je pečena kora i ukoliko nije nastavite sa pečenjem)
Po završetku, izvaditi patišpanj iz posude i uvite u krpu dok ne spremite fil.
S obzirom da mi je kora bila debela presekao sam je po dužini na pola.
Fil:
U posudu saipati slatku pavlaku, vanilu, agavu, kokos i mikserom mutiti pa potom dodati agar agar i nastavite još mlo sa miksanjem.
Na jednu polovinu kore izručite fil i preklopite je drugom polovinom.
Odložite u frižider da se stegne pre degustiranja. Oštrim nožem polako isecite kolač na pravougaone oblike.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.
Izvor: Sallys

0 komentara:

Postavi komentar