Za ovaj recept vam je potrebno:
Za marcipan vam je potebno:
- Čaša blanširanih badema (čaša je od 250ml)
- 3/4 kašike agave sirupa
Za čokoladu vam je potrebno:
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike rogača
- 2 kašike surutke u prahu
- 2 kašike agave sirupa
- 2 kašike omekšalog putera
- 2-3 kašike vode ili mleka (kokosovog, bademovog, lešnika)
Kako izblanširati bademe možete pogledati OVDE.
Priprema:
Bademe sam stavio u blender i uključio ga, zatim sam dodao agavu i nastavio sa miksanjem dok nisam dobio čvrst krem/puter odnosno marcipan. Tačnije smesa treba da vam bude kao npr. glina :)
Izvadio ga iz posude i rukom procedio stiskajući višak masnoće. Zatim sam punio kalupčiće ovom smesom (marcipanom) i odložio malo u frižider da se stegnu, a za to vreme sam pripremao čokoladu.
Što se tiče čokolade pomešao sam sve navedene sastojke i viljuškom sve lepo sjedinio. Stavio na paru da se istopi, dodavši 2 kašike kokosovog mleka.
Takođe, ukoliko vas mrzi da pravite čokoladu još jednostavnije je da kupite neku crnu sa minimum 70% kakaa i otopite je na pari sa kašikom putera.
Ostavio malo da se prohladi. Iz kalupčića sam izvadio marcipan i umakao ih u čokoladu.
Odložio u zamrzivač da se stegne i poslužio haldne.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar