Hrono Marcipan Pralinice



Za ovaj recept vam je potrebno:

Za marcipan vam je potebno:

  • Čaša blanširanih badema (čaša je od 250ml)
  • 3/4 kašike agave sirupa
i jak blender ili štapni mikser (Pošto nemam dobar blender, prvo sam bademe izblendirao koliko je moglo, a zatim sam štapnim mikserom koji je inače jače snage i doradio)

Za čokoladu vam je potrebno:

  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašike rogača
  • 2 kašike surutke u prahu
  • 2 kašike agave sirupa
  • 2 kašike omekšalog putera
  • 2-3 kašike vode ili mleka (kokosovog, bademovog, lešnika)

Kako izblanširati bademe možete pogledati OVDE.

Priprema:

Bademe sam stavio u blender i uključio ga, zatim sam dodao agavu i nastavio sa miksanjem dok nisam dobio čvrst krem/puter odnosno marcipan. Tačnije smesa treba da vam bude kao npr. glina :)
Izvadio ga iz posude i rukom procedio stiskajući višak masnoće. Zatim sam punio kalupčiće ovom smesom (marcipanom) i odložio malo u frižider da se stegnu, a za to vreme sam pripremao čokoladu.

Što se tiče čokolade pomešao sam sve navedene sastojke i viljuškom sve lepo sjedinio. Stavio na paru da se istopi, dodavši 2 kašike kokosovog mleka. 
Takođe, ukoliko vas mrzi da pravite čokoladu još jednostavnije je da kupite neku crnu sa minimum 70% kakaa i otopite je na pari sa kašikom putera.
Ostavio malo da se prohladi. Iz kalupčića sam izvadio marcipan i umakao ih u čokoladu. 
Odložio u zamrzivač da se stegne i poslužio haldne.




Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar