Hrono Leteća Pita

Za ovaj recept vam je potrebno:
 500g (jedno pakovanje) kora za pitu (ja sam koristio sa speltinem, a mogu i heljdine)
Kašika mlevenog lana
500g mladog sira
Dve pune kašike masti
Pola kašičice sode
Malo limuna
Ravna kašičica soli 

Priprema:
Otopiti mast i pomešati sa vodom, sodom i limunom (razmera je otprilike pola čaše otopljene masti i pola vode). Uzeti jednu koru premazati je četkicom sa tom tečnošću, zatim na nju stavite drugu koru (isti postupak sa premazivanjem) pa potom na jedan kraj celom dužinom filovati izmrvljenim mladim sirom pomešanim sa mlevenim lanom i soli. Uviti u čvrst rolat i tako ponoviti sa ostalim korama.
Na kraju preliti odozgo sa ostatkom tečnošću i posuti susamom. 
Možete i dan ranije da napravite i ukoliko se odlučite za taj postupak, obavezno ih prekrijete aluminijumskom folijom, pa ih ujutru otkrijte i pravac rerna.
Peći dok pite ne porumene.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar