Hrono Big Lepinje


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 pune čaše (od kiselog mleka od 180g) brašna - ja sam koristio ražano i speltino
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Kašika psilijuma
  • Kašičica chia semenki
  • Kašika semenki golice
  • Kašika semenki suncokreta
  • Kašika neistopljenog putera
  • Kašika limunovog soka
  • Puna čaša (od kiselog mleka od 180g) kisele vode


Priprema:
Prvo sam sjedinio sve suve sastojke, a zatim dodao puter, kiselu vodu i limun. Promešao špatulom, varjačom, kašikom. Po radnoj površini sam posuo brašno, izručio smesu i doradio testo. Inače, testo treba da vam bude mekano i glatko. Napravio poduži valjak i izrezao ga na tri dela i od svakog dela napravio pljoske odnosno lepinjice (gledajte da ne budu baš tanke, otprilike srednja debljina). Na pleh koji sam prethodno obložio pek papirom sam ih naslagao. Pekao sam ih na 220 stepeni nekih 20-ak do 30 minuta. *Nemojte se striktno pridržavati satnice i stepeni pečenja jer su ipak različiti itpovi rerne.


Predlog kako možete da ih iskoristite za savršen doručak:

Prethodno sam ispržio na masti jaje na oko, zatim sam gotove lepinje pesekao na pola, jednu stranu namazao ajvarom a drugu puterom (recept za puter možete pogledati OVDE.), stavio malo i povrća (krastavac i paradajz) i eto savršen i veeeeoma zasitan doručak.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar