Za ovaj (modifikovani) recept vam je potrebno: 500g brašna (ja sam koristio 300g speltinog, 100g ječmenog i 100g ražanog) 200ml kiselog mleka 100ml kisele vode 6 kašika ulja (ja sam koristio mast) 1 kašičica soli + 1 kašičica za vodu u kojoj će se kuvati hlebčići Priprema: Pomešati prvo sve suve sastojke zatim dodati kiselo mleko, vodu, ulje. Zamesiti testo tako da vam bude mekao i da se ne lepi , zatim ostaviti da odmori na sobnoj temperaturu nekih 30 minuta.
U jednoj većoj šerpi prokuvati vodu, dodati so (tek kada voda prokuva, uvek tako, jer slana voda sporije prokuvava), stavljati hlebčiće i kuvati dva, tri minuta (dok hlebčići nenarastu). Hlebčiće okrenite u vodi jer ne budu potpuno potopljeni osim kada se tek stave, ali odmah isplivaju na površinu. Staviti ih zatim na kratko na kuhinjski papir da se ocede, a onda redjati u podmazanu tepsiju, posuti susamom i peci oko pola sata na 200 stepeni.
Najbolje ih je jesti kada su topli ili ako pravite dan ranije umotajte ih u krupu i podgrejte sutradan. Prijatno!
Izvor: MaminaJela
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar