Za ovaj recept vam je potrebno: 500ml mleka (ja sam koristio kokosovo, u opticaju je i bademovo) 40g kokosovog brašna 60g brašna (ja sam koristio kamut, a u opticaju su i druga dozvoljena brašna) 80g šećera (stavio sam 4 kašike agave, slatkoća je ipak stvar ukusa pa bih vam preporučio sa stavite onoliko koliko hoćete) Štapić vanile Kašika maslaca (stavio sam kašiku kokosovog putera) Za posipanje: Koristio sam seckane prepečene lešnike pomešane sa malo kokosa Priprema:
U malo veću šerpu, staviti mleko, kokos, vanilu, šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutiti žicom ili mikserom. Sve zajedno staviti na šporet da provri mešajući. Kada provri dodajte kokosovo puter i mešajte da se otopi. Sklonite i sipajte u posude. Svaku prekrijte providnom folijom i odložite u fižider da se ohladni i stegne. Pre serviranja pospite isitnjene lešnike i malo kokosa.
Prijatno!
|
0 komentara:
Postavi komentar