Hrono Keskül

Za ovaj recept vam je potrebno:
500ml mleka (ja sam koristio kokosovo, u opticaju je i bademovo)
40g kokosovog brašna
60g brašna (ja sam koristio kamut, a u opticaju su i druga dozvoljena brašna)
80g šećera (stavio sam 4 kašike agave, slatkoća je ipak stvar ukusa pa bih vam preporučio sa stavite onoliko koliko hoćete)
Štapić vanile
Kašika maslaca (stavio sam kašiku kokosovog putera)

Za posipanje:
Koristio sam seckane prepečene lešnike pomešane sa malo kokosa


Priprema:
U malo veću šerpu, staviti mleko, kokos, vanilu, šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutiti žicom ili mikserom. Sve zajedno staviti na šporet da provri mešajući. Kada provri dodajte kokosovo puter i mešajte da se otopi. Sklonite i sipajte u posude. Svaku prekrijte providnom folijom i odložite u fižider da se ohladni i stegne. Pre serviranja pospite isitnjene lešnike i malo kokosa.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.


0 komentara:

Postavi komentar