Hrono Kapri Mus

Za ovaj recept vam je potrebno:
1 slatka pavlaka (250ml moja kravica)
Oko 300g jagoda
200ml kokosovog mleka
1 kesica želatina - agar agar
3 kašike agave sirupa
Štapić vanile

Za posipanje:
Crna čokolada sa min. 70% kakaa ili kakao prah ili rogač prah



Priprema:

U šerpici prvo stavite kokosovo mleko i zatim dodajte želatin, promešajte pa potom staviti na plotnu i kuvati  nekih 2-3 minuta dok se ne rastopi želatin. Dodati agavu i ostaviti malo da se prohladi. Mikserom mutiti slatku pavlaku dodavajući rastopljeni želatin. Sipati u ćaše i odložite u frižider da se stegne.

Za to vreme štapnim mikserom izmiksajte jagode, pa ih potom malo prokuvajte da se zgusnu, da dobijete smesu nalik đžemu.
Kada se i fil od jagoda ohladio, na beli fil sipati đžem od jagoda. Odozgo možete izrendati crnu čokoladu. Služiti hladno.

Prijatno!


Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar