Za ovaj recept vam je potrebno: 1 slatka pavlaka (250ml moja kravica) Oko 300g jagoda 200ml kokosovog mleka 1 kesica želatina - agar agar 3 kašike agave sirupa Štapić vanile Za posipanje: Crna čokolada sa min. 70% kakaa ili kakao prah ili rogač prah
Priprema:
U šerpici prvo stavite kokosovo mleko i zatim dodajte želatin, promešajte pa potom staviti na plotnu i kuvati nekih 2-3 minuta dok se ne rastopi želatin. Dodati agavu i ostaviti malo da se prohladi. Mikserom mutiti slatku pavlaku dodavajući rastopljeni želatin. Sipati u ćaše i odložite u frižider da se stegne.
Za to vreme štapnim mikserom izmiksajte jagode, pa ih potom malo prokuvajte da se zgusnu, da dobijete smesu nalik đžemu.
Kada se i fil od jagoda ohladio, na beli fil sipati đžem od jagoda. Odozgo možete izrendati crnu čokoladu. Služiti hladno.
Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar