Hrono Italijanske Pancerote


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 200g brašna (ja sam koristio speltino) + za posipanje 
  • 100ml kiselog mleka
  • 100g putera
  • 1 jaje
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašika limunovog soka
  • Kašičica soli

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke. Zatim sam dodao kiselo mleko, iseckani puter na kockice, izmućeno jaje. Rukom sam zamesio testo. 


Izručio ga na radnu površinu po kojoj sam prethodno posuo brašno i doradio ga (dodavajući još malo brašna).



Treba da dobijete glatko, mekano i nelepljivo testo.
Tu je i video kakvo bi struktura testa trebala da vam bude pre razvlačenja:


Uzeo oklagiju i počeo da razvlačim tanko testo debljine oko 3mm.


Izrezao na kvadrate, po sredini stavljao fil (u mom slučaju je bio od ajvara i pilećih prsa), a zatim sam krajeve testa povukao ka sredini.


Slagao ih u podmazan pleh, premazao ih jajima i posuo po njima susam. 
U prethodno zagrejanoj rerni sam ih pekao na 200 stepeni oko 20 minuta odnosno dok nisu poprimili zlatnožućkastu boju. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar