Za ovaj recept vam je potrebno: 100g putera 100g kiselog mleka 150-190g brašna (ja sam koristio 75g ječmenog i 75g raženog + za posipanje dok sam mesio) 1 žumance Kašičica soli 1/4 kašičice mlevenog bibera 1/4 kašičice aleve paprike Malko kima Za premazivanje: Žumance Proseni griz (ukoliko nemate možete i susam da stavite) Priprema: U posudu staviti sve sastojke i mikserom nastavcima za testo sve lepo sjediniti. Po radnoj površini posuti brašno i varjačom/kašikom izručite testo. Malo dodavati brašna sve dok vam testo ne postane takvo da se ne lepi za prste. Oklagijom razvući testo debljine oko 5mm i iseći širine nekih 1cm. Zatim premazati žumancetom i posuti prosenim grizom/susamom. Polako ih prebacite na pleh prethodno obložen pek papirom. Peći nekih pola sata tj. dok ne dobije zlatnožućkastu boju. Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar