Hrono Hrskavi Biskviti Sa Slaninicom

"Svanulo je, svanulo je pa šta...", buđenje uz pesmu Marka Bulata i nije tako loše za početak tmurnog dana. Muzikom za bolje raspoloženje. Ko peva zlo ne misli. Idemooooooo!
Da se mi ipak bavimo kulinarstvom i zdravim životom. Pripremite se i vežite jer sledi novi ukusni udar, za koji sam siguran da će vas razbuditi i razdrmati kao zemljotres.


Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam koristio ražano)
1 1/2 čaše izrendanog mladog sira
1 čaša (od kiselog mleka kisele) vode
50g posnije slaninice
1/4 praziluka
80g putera
Kašičica sode
Kašika limunovog soka


Pošto kao po običaju uvek nešto fali ili zaboravim, u ovom slučaju to je bila


So. 
Dodajte i kašičicu soli.

Pomešajte prvo sve suve sastojke (brašno, sodu i so)
Dodajte maslac koji ste prethodno isekli na kockice. Pazite da vam maslac bude hladan, direkto iz fižidera da se ne bi topio.
Ubacite maslac u brašno, izdrobite ga, ali ne sasvim da se dobije homogena smesa već da se naprave kao mrvice.


Zatim dodati sir, slaninu i luk. Promešajte kašikom.
Onda sledi i kisela voda. Smesa treba da vam izgleda kao na slici ispod.


Krećemo sa ređanjem na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Uzmite 2 kašike, jednom kašikom zahvatite smesu, a drugom se pod pomagajte kada izručujete na pleh.


Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i ne dobije boju kao na slici. Pošto moja rerna nije jaka, ja sam pekao na najjače nekih pola sata i zato ću vam naglasiti da se ne pridržavate striktno vremena i stepeni pečnja zbog različitih tipova rerni, već proveravajte povremeno i ne udaljavajte se :)

Došli smo i do konačnog rezultata. Moji hrskavi biskviti izgledaju ovako.


Zar nisu neodoljivi!?
A evo i mojih utisaka: spolja hrskavi, iznutra mekani, vazdušasti i lagani sa ukusom slaninice i praziluka, bukvalno se tope u ustima i stvarno, ali stvarno neodoljiva kombinacija ukusa. Probajte i uverite se! 

Prijatno!

Izvor: ZloPrase

0 komentara:

Postavi komentar