Hrono Francuske Prženice

Za ovaj recept vam je potebno: jaja - sve zavisi koliko hoćete da napravite, meni je za tri sendviča bilo dovoljno jedno (ukoliko vam ne bude dovoljno slobodno dodajte još)
Kupovni hleb (Vitas ili Tonus ili Hleb sa koprivom)
Dimljena pileća prsa
Puter
Ajvar
Začini (So, Aleva paprika, Kari, Origano, Beli luk)


Priprema:
Ukoliko hleb sadrži kvasac prvo ga malo tostirajte. Jednu stranu premažete puterom drugu ajvarom, dodati začine po želji ako želite (posuti malo origanom, alevom paprikom i karijem) pa potom naslagati pileća prsa i preklopite ih.
Ulupati dva jaja, dodati sitno seckanog belog luka, prstohvat soli, sve to izmućkati žicom. Izbockajte čačkalicom sendviče kako se ne bi odvojili tokom umočivanja u jaja i prilikom prženja. Kako bi bile u ravni sendviča skratite čačkalice, pa zatim ih umočite u jaja. U zagrejan tiganj sa malo putera ubacite sendviče i pržite ih dok ne uhvati jaje.


Sliku kompletnog obroka možete pogledati OVDE.



Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar