- 2 čaše (od 200ml, ja sam koristio od kiselog mleka) brašna - stavio sam jednu čašu ražanog i jednu čašu prosenog
- 1 čaša prosenog griza
- 2 jaja
- Kašičica soli
- Ravna kašičica sode bikarbone
- 1 caša kefira ili kiselog mleka
- Pola čaše maslinovog ulja
- 1 čaša mlake vode
- Kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke. Zatim sam dodao vodu, kefir, ulje i jaja koja sam viljuškom prethodno promućkao. Sve lepo sjedinio i ukoliko vam bude previše retko kao i meni dodajte još otprilike 3 kašike ražanog brašna (manje ili vise u zavisnosti kakva vam je smesa).
Smesa bi trebala otprilike da vam bude kao na slici ispod
Tepsiju sam obložio pek papirom, a zatim sam smesu izručio. Posuo odozgo semenkama suncokreta i ubacio u zagrejanu rernu. Pekla se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar