Za ovaj recept vam je potrebno:
- 500g junećeg mlevenog buta (ova količina mi je bila potrebna za 4 osobe, a vi je prilagodite sebi)
- 1/4 praziluka
- Kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
Začini (po želji):
- So
- Čen belog luka
- Mleveni biber
- Suvi peršun
- Aleva paprika
- Đumbir
- Origano
- Mirođija
- Vlašac
Dodao sam i:
- Dijon senf
Za sos od paradajiza:
- Pakovanje pasiranog paradajiza (500g)
- Čen belog luka
Priprema:
Meso sam ubacio u plastičnu posudu
*Meni su ovi začini pali na pamet, vi ih ne morate stavljati. Sve je stvar ukusa!
Uključio sam rernu da mi se greje dok sam formirao kuglice/ćufte od mesa i ređao ih na pleh koji sam prethodno obložio pek papirom.
Beli luk sam sitno iseckao i propržio ga sa malo masti u šerpici
Prijatno!
Da li sme u restrikciji sve ovo?
ReplyDeleteSme :-)
Delete