Za ovaj recept vam je potrebno: 500g heljdinih ili speltinih kora 250ml mlake vode Pola kašičice sode Kašičica limunovog soka So (po želji) 125ml istopljene masti (iskoristite malo i za premazivanje tepsije) 500g sira (po želji)
Priprema:
U sud sipati vodu, dodati ulje, so, sodu i limun. Promešati kašikom. Okruglu tepsiju premazati mašću. U tepsiju staviti dve kore tako da polovina kora viri iz tepsije. Poprskati kore mešavinom masti i vode. Zatim u tepsiju ređati nekoliko kora gužvajući ih i njih poprskati vodom i mašću. Sir izgnječiti viljuškom. Izdrobljen sir stavljati na kore. Zatim u tepsiju ređati nekoliko kora, poprskati ih mašću i vodom. Staviti preostali sir. Ponovo poprskati mašću i vodom. Staviti poslednju koru. I nju poprskati mašću i vodom. Polovine prve dve kore preklopite preko bureka i poprskati mašću i vodom. Staviti tepsiju u zagrejanu rernu i peći nekih 10min na 250 stepeni, zatim smanjiti na 200 stepeni i pecite još 25-30min. (Nemojte se striktno pridržavati mog pečenja jer su različiti tipovi rerna, proveravajte povremeno sve dok ne uhvati koricu i ne dobije jaču zlatnožutu boju). Pre nego sto krenete odvojite dve kore za podlogu i jednu za ušuškavanje bureka, a sve ostale kore ređati kao što je objašnjeno u navedenom tekstu. Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar