Za ovaj recept vam je potrebno:
150g putera (možete koristiti i kokosov puter) 2 pakovanja slatke pavlake moja kravica Štapić vanile Agava sirup (stavio sam oko 6 kašika) Prstohvat soli 280g kokosovog brašna Za preliv: 300g čokolade od minimum 70% kakaa Priprema:
Staviti u šerpu puter, agavu i slatku pavlaku, kuvati na plotni dok se puter ne istopi. Zatim dodati kokosovo brašno i vanilu (smesa treba da izgleda OVAKO) i sve lepo sjediniti. Vatrostalnu činiju pravougaonog oblika (24x16cm) obložiti providnom folijom. Izručiti smesu i utapkati je dobro. Odložiti u frižider da se lepo stegne. Kada se stegne izrežite na pravougaone oblike. Istopiti čokoladu na pari i ukoliko je gusta možete dodati da bi ste je razredili i malo kokosovog mleka. Kašikom, viljuškom ili čime god hoćete uvaljajte vaše pravougaone oblike od kokosa u čokoladu (ja sam ih OVAKO prelivao i cedio od čokolade).
Pre konzumiranja stavite ih u frižider da se dobro stegnu.
Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
Bravo za Hrono Woounty - božanstven je. Ja sam samo prelila čokoladu odgore, i to 80g od 75% i dodsls malo putera i kakaa i rogača i bilo je predivno.
ReplyDeleteHvalaaa, drago mi je da Vam se dopalo ;)))
DeleteDa li moze ekatrat od vanile kao zamena za stapic?
ReplyDeleteI koja dva pakovanja pavlake? tj koja je kolicina u pitanju?
ReplyDelete