Za ovajrecept vam je potrebno: 3 jaja 75g šećera (ja sam stavio 3 kašike agave) 60g badema 30g kokosovog brašna 1 1/2 pomorandže Malo đumbira Malo cimeta Prstohvat soli
Priprema:
1 1/2 pomorandžu dobro oprati pod vrelom vodom (možete je staviti da odstoji jedno pola sata u vodi pomešanoj sa sodom bikarbonom kao bi se očistila od pesticida). Izblendirati je u blenderu i dodati đumbira i cimeta.
Razdvojiti jaja, pa belanca umutiti u čvrst sneg sa prstohvat soli.
Posebno dobro umutiti žumanca sa šećerom i dodati im narandže, mlevene bademe i kokos, pomešati lagano pa polako dodavati sneg od belanaca.
Mešati lagano žicom za mućenje, pa izliti smesu u tepsiju obloženu pek papirom.
Peći na 180 stepeni oko 45 miuta, proveriti čačkalicom pa ostaviti da se prohladi.
Odozgo možete kolač preliti sirupom od čokolade ili jednostavno prelijte crnom čokoladom sa min. 70% kakaa. Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
Zar je secer dozvoljen?
ReplyDeletePosle restrikcije da, ali ne bilo koji. Možete koristiti agavu, fruktozu, kokosov šećer...
DeleteDa dodam, u restrikciji možete jedino koristiti steviu.
Delete