Dehidrirano voće


Kad sam radila Arančini keksiće, ostale su mi narandže bez kore koje niko nije hteo da pojede..... e sad baciti ili upotrebiti, ipak sam se odlučila na ovo drugo, pa delim sa vama jer možda će se nekome ovo ideja dopasti za ukrašavanje torti ili jednostavno ne znate šta da radite sa zamrznutim voćem? Ja sam svoje smazala.

Ideju sam našla na Slovačkom sajtu odavno i evo sad mi dobro došlo.

Žena je radila voćnu kožu sa malinama oko 1 kg i 2 banane, znači može bilo koje voće. Na primjer, jabuke, marelice, trešnje, breskve, nektarine, ananas, maline i jagode ne mora biti u kombinaciji s drugim voćem. No, borovnice, banane, brusnice, grožđe i šljive treba kombinirati. .....
Dakle ja sam imala narandže i stavila sam jednu jabuku. Sve se to samelje u multipraktiku u kasu... Na tepsiju se stavi pek papir i smesa se razlije po papiru, poravna i u rernu na sušenje na 100-120 stepeni... suši se dugo, smesa ne smije biti vlažna.
Kad je dovoljno osušeno kože izrežete zajedno sa pek papirom na trake i urolate. Ako želite da ostanu rolnice privežite koncem. Kasnije lagano odvojite kožu od papira, pomozite malo sa nožem da možete uhvatiti. Ako ste lepo osušili.... lepo će se i skinuti.
Ukoliko želite slađe, dodajte kašičicu meda u smesu, ja nisam ništa stavljala i veoma je fina osvežavajuća.
Umotano u celofan i spremljeno, možete čuvati do 3 meseca. Ima i ideja da se neki kolaći, kockice koje se filuju, omotaju kožom....
Meni se dopalo i sledećeg puta ću napraviti veću količinu za moje štrumfice.

Zahvaljujem se Muberi Lemić Živojević na poslatom receptu i slici.

Video kako bi to sve trebalo da ozgleda možete pogledati:Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar