Hrono Svaštara

Recept je pripremila Verica F.


Za ovaj recept je potrebno:
1,5 dl kisele vode
1 dl maslinovog ulja
4 jaja
250 g brašna spelta
½ kašičice soli
1 kašičica praška za pecivo
150 g naribanog švajcarskog sira
200 g šunke
1 veća glavica crvenog luka
2 kašike naseckanog peršuna
100 g crnih maslina
100 g zelenih maslina



Priprema:
U veliku posudu sipati vino, ulje, jaja i so pa sve dobro umutiti žicom za mućenje. U posebnu posudu sipati brašno, prašak za pecivo, zatim sjediniti sa pripremljenim mokrim sastojcima.
Crveni luk sitno naseckati i lagano propržiti u tavi na malo putera ili maslinovog ulja, dinstati pa ostaviti sa strane i ocediti masnoću. Masline naseckati na kolutove, a šunku na kockice pa sve sastojke dodati u testo zajedno sa peršunom i naribanim sirom.
Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje hleba i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sat vremena.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar