Hrono Torta Sa Malinama

Recept je pripremila Slavica T.

Kora:

4 jaja
4 kašike speltinog mekog brašna
Pola praška za pecivo
Vrlo malo stevie u prahu
 

Fil: 
1/2l kokosovog mleka 
4 kašike agave nektara (ili zasladite onoliko koliko vama odgovara)
2 žumanca
4 kašike tapioke 
Aroma vanile
100g putera
2 kašike brašna od spelte150g maline

250g slatke pavlake




Priprema:

Za krem potrebno je da
Razmutite žumanca, pa potom dodate tapioku, kokosovo mleko, agavu, vanilu i brašno. Sve to lepo sjediniti i staviti da se kuva dok se nezgusne (u slučaju da vam je smesa retka slobodno dodajte još koju kašiku brašna). U ohlađeni krem staviti razmućeni puter i sve dobro umutiti.

Za koru potebno je da
4 belanca sa malo stevie u prahu umutite u čvrst sneg, zatim dodati žumanca i kada se umuti dodati 4 kašike speltinog mekog brašna i poka kesice praška za pecivo. Peći na pek papiru na oko 180 stepeni dok kora ne porumeni. Izvaditi je iz rerne, pokriti vlažnomkrpom i kada se ohladi namazati je tankim slojem krema.
Onda poređati maline i odozgo ostatak krema.
Ostaviti u frižider da se sve lepo stegne, a zatim prefilovati slatkom pavlakom i malo stevie.

0 komentara:

Postavi komentar