Recept je pripremila Slavica T.
Kora:
4 jaja
4 kašike speltinog mekog brašna
Pola praška za pecivo
Vrlo malo stevie u prahu
Fil:
1/2l kokosovog mleka 4 kašike agave nektara (ili zasladite onoliko koliko vama odgovara) 2 žumanca 4 kašike tapioke Aroma vanile 100g putera 2 kašike brašna od spelte150g maline
250g slatke pavlake
Priprema:
Razmutite žumanca, pa potom dodate tapioku, kokosovo mleko, agavu, vanilu i brašno. Sve to lepo sjediniti i staviti da se kuva dok se nezgusne (u slučaju da vam je smesa retka slobodno dodajte još koju kašiku brašna). U ohlađeni krem staviti razmućeni puter i sve dobro umutiti.
Za koru potebno je da
4 belanca sa malo stevie u prahu umutite u čvrst sneg, zatim dodati žumanca i kada se umuti dodati 4 kašike speltinog mekog brašna i poka kesice praška za pecivo. Peći na pek papiru na oko 180 stepeni dok kora ne porumeni. Izvaditi je iz rerne, pokriti vlažnomkrpom i kada se ohladi namazati je tankim slojem krema.
Onda poređati maline i odozgo ostatak krema.
Ostaviti u frižider da se sve lepo stegne, a zatim prefilovati slatkom pavlakom i malo stevie.
|
0 komentara:
Postavi komentar