Hrono Musaka Od Kelja

Za ovaj recept vam je potrebno:
500g junećeg mesa
Manja glavica kelja (oko 400g)
Začini po želji (So, Origano, Vlašac, Vegeta - Aleva Nautr, Peršun, Aleva Paprika)
2 čena belog luka
3 belanca
2 kašike masti

Priprema:


Iseckati pola praziluka. Staviti 2 kašike masti i izdinstati. Kada omekša staviti pola kile junećeg mlevenog mesa. Gotovo meso začiniti sa solju, origanom, vlašcem, vegetom, peršunom, alevom paprikom i na kraju staviti 2 glavice sitno seckanog 
belog luka.
Prokuvati kelj u u vodi dok malo ne omekša. Zatim odložiti u cediljku.
Umutiti 3 belanca u čvrst sneg i polako umešati u meso, u koje se prethodno stavi proceđen kelj.
Sipati u posudu i peći na 200 stepeni dok ne uhvati koricu.



Sliku kompletnog obroka možete pogledati OVDE.



Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar