![]() |
Za ovaj recept vam je potrebno: 500g junećeg mesa Manja glavica kelja (oko 400g) Začini po želji (So, Origano, Vlašac, Vegeta - Aleva Nautr, Peršun, Aleva Paprika) 2 čena belog luka 3 belanca 2 kašike masti
Priprema:
Iseckati pola praziluka. Staviti 2 kašike masti i izdinstati. Kada omekša staviti pola kile junećeg mlevenog mesa. Gotovo meso začiniti sa solju, origanom, vlašcem, vegetom, peršunom, alevom paprikom i na kraju staviti 2 glavice sitno seckanog
belog luka.
Prokuvati kelj u u vodi dok malo ne omekša. Zatim odložiti u cediljku.
Umutiti 3 belanca u čvrst sneg i polako umešati u meso, u koje se prethodno stavi proceđen kelj.
Sipati u posudu i peći na 200 stepeni dok ne uhvati koricu.
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar