26 May 2016

Kuglice od kokosovog brašna


Da li vam se dešavalo da posle pravljenja kokosovog mleka bacite ostatke tj. kokosovo brašno ili prosto niste znali šta sa njime da uradite? Evo super ideje kako da ih iskoristite za odličan slatkiš.

Za ovaj recept vam je potrebno:

Čaša od kiselog mleka kokosovog brašna tj. taj ostatak prilikom pravljenja kokosovog mleka
5 urmi
2-3 jagode
Kakao/rogač 
Kašika kokosovg ulja

Priprema:

Urme sam potopio u mlakoj vodi i ostavio ih da odstoje nekih 15-ak minuta. Zatim sam im skinuo kožicu i otklonio i koštice. Pomešao sa ostacima kokosa i dodao im jagode i kokosovo ulje. Sve lepo sjedinio. Od dobijene smese pravio kuglice i uvaljao ih u rogač/kakao. Pre konzumiranja odložio sam ih frižider da se stegnu.





Prijatno!



Srodni postovi:

  • Lepinjice sa nutritivnim kvascem Za ovaj recept vam je potrebno: 1 čaša od kiselog mleka speltinog brašna  1/2 čaše od kiselog mleka ječmenog brašna 1/2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna Ravna kašičica soli Ravna kašičica sode bikarbone K… Detaljnije
  • Moj prelomni trenutak i početak novog života Složićete se sa mnom da je ovaj post trebao da bude napisan među prvim, ali kao što vidite nije....Ne postoji za to valjaniji razlog, jednostavno pratim svoja osećanja i nadahnuće. Nikada u životu me nije privlačilo neš… Detaljnije
  • Keksići sa urmamaZa ovaj recept vam je potrebno:100g speltinig brašna100g ražanog brašnaRavna kašičica sode bikarbonePrstohvat himalajske soliKašika limunovog sokaSok od 1/2 pomorandže1 jajePuna kašika raw kakaaBurbon vanilaOko 10-ak urmi - p… Detaljnije
  • Par saveta za dobar beskvasni hleb1. Prva i veoma važna stvar jeste kombinacija brašna. Složićete se sa mnom da su spelta, raž, ječam, ovas i heljda često korišćena brašna u Hrono ishrani. Ali nije to sada bitno. Važan je taj niz mog nabrajanja. Kako bi vam b… Detaljnije
  • Fileti skuše sa sremušem i tucanom paprikom u kiselom kupusuZa ovaj recept vam je potrebno:Fileti skuše iz konzerveKiseli kupus Malo seckanig sremušaPrstohvat tucane paprikeMalo limunaPriprema:Kiseli kupus sam prethodno potopio u vodu, kako bi otpustio so. Zatim sam ga dobro proc… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar