20 Apr 2016

Hlepčići sa ražanim i speltinim brašnom, puter i svinjska pečenica...


Svako je do sada, nadam se, za sebe pronašao neku kombinaciju u kojoj uživa. Što je najbitnije jednostavna je i sadrži sve ono što je telu potrebno kako bi imalo dovoljno energije i funkcionisalo do narednog obroka. Kvalitetne masnoće - u mom slučaju puter, ugljeni hidrati (cerealije) - speltino i ražano brašno i proteini - svinjska pečenica su jedna od kombinacija koje organizam sa lakoćom metaboliše u to doba dana, jer su tada aktivni upravo ti enzimi. Zato navalite i ne mislite o količini hrane i sitnim stvorenjima koje vam sužavaju odeću na kvarnjaka i čine vas depresivnim. Zaboravite na to i krenite da pravilno kombinujete hranu jer ćete izgledati lepše, a pre svega zdravo i zadovoljno.


Lepinjice/hlepčići kije rado i često pravim sadrže:

Puna čaša od kiselog mleka ražanog brašna
Puna čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna 
Ravna kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Puna čaša od kiselog mleka mlake vode
Kašika limunovog soka

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda) zatim dodao vodu, limunov sok i zamesio testo. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno premazao mašću. Ubacio u zagrejanu rernu i pekao na 250 atepeni nekih 15-ak minuta. 

Svega pola sata će vam biti potrebno da smućkate sve ovo, i zato zasucite rukave i pravac u novu avanturu i izazove. 

Prijatno!






0 komentara:

Postavi komentar