15 Apr 2016

Hlepčići sa sokom od paradajza


Za ovaj recept vam je potrebno:

Čaša od kiselog mleka ražanog brašna
Čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
Kašičica soli
Ravna kašiačica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Čaša od kiselog mleka mlake vode
3 kašike paradajz soka
Prstohvat kima (opciono)


Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašni, so, sodu) zatim dodao ostale i zamesio testo. Smesa treba da vam bude srednje gustine, takva da kada zabodete kašiku u nju ona ostane da stoji. Kašikom sam vadio smesu i ređao na pleh koji sam prethodno premazao mašću. Ubacio u zagrejanu rernu i pekao nekih 15-ak minuta na 200 stepeni, odnosno dok nisu poprimili braonkasto-zućkastu boju. 


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar