21 Mar 2016

Posni keksići sa čia semenkama


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
Ravna kašičica sode bikarbone
Prstohvat soli
Puna kašika raw kakaa
Burbon vanila
100g kokosovog ulja
3 pune kašike kokosovog mleka u prahu
3 kašike fruktoze
Kašika čia semenki
2 kašike vode - za potapanje čia semenki
Sok od pola pomorandže
2 kašike limunovog soka

Priprema:

Kašiku čia semenki sam potopio sa dve kašike vode i ostavio da odstoji nekih 10-ak minuta. Za to vreme sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, sodu, kokosovo mleko u prahu, kakao, fruktozu) zatim dodao pomorandžu, limun, kokosovo ulje, vanilu, omekšale čia semenke. Rukama mesio dok se nije sve lepo sjedinilo i od smese pravio podeblje pljoske (kao kada pravite pljeskavice). Ređao ih na podmazan pleh ili pek papir i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se nekih 15-ak minuta na 200 stepeni. Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, već prilagodite svom načinu pečenja i pećnici. Pošto brzo dobiju boju moj vam je savet da se ne udaljavate od rerne :D 

Na kraju kada su se malo ohladilo posuo sam ih fruktozom u prahu.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar