18 Mar 2016

Humus sa cveklom


Za ovaj recept vam je potrevno:

Konzerva nauta (leblebija)
Mala glavica cvekle
Soli po želji
3 pune kašike tahinija
2 kašike limunovog soka
3-4 kašike maslinovog ulja
120ml mlake vode
Sremuš po želji


Priprema:

Već spremnjene leblebije iz konzerve sam procedio.Tu dobro poznatu vodicu nisam bacio već sam iskoristio za pravljenje hlepčića. Leblebije sam zajedno sa vodom ubacio u blender, zatim sam dodao tahini.
Tahini sam napravio tako što sam susam prvo blago propržio u tiganju, dok nije dobio žućkastu boju i ubacio ga zajedno sa leblebijama u blender. Dodao sam i ulje, iseckanu cveklu, sremuš, so, limunov sok i opet sve zajedno izmiksao dok nisam dobio željenu strukturu. 
Generalno svi sastojci su proizvoljni, tj. stavljate ih onoliko kakav ukus i koliko želite da vam bude gustina namaza.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar