18 Mar 2016

Humus sa cveklom


Za ovaj recept vam je potrevno:

Konzerva nauta (leblebija)
Mala glavica cvekle
Soli po želji
3 pune kašike tahinija
2 kašike limunovog soka
3-4 kašike maslinovog ulja
120ml mlake vode
Sremuš po želji


Priprema:

Već spremnjene leblebije iz konzerve sam procedio.Tu dobro poznatu vodicu nisam bacio već sam iskoristio za pravljenje hlepčića. Leblebije sam zajedno sa vodom ubacio u blender, zatim sam dodao tahini.
Tahini sam napravio tako što sam susam prvo blago propržio u tiganju, dok nije dobio žućkastu boju i ubacio ga zajedno sa leblebijama u blender. Dodao sam i ulje, iseckanu cveklu, sremuš, so, limunov sok i opet sve zajedno izmiksao dok nisam dobio željenu strukturu. 
Generalno svi sastojci su proizvoljni, tj. stavljate ih onoliko kakav ukus i koliko želite da vam bude gustina namaza.


Prijatno!

Srodni postovi:

  • Peciva Iz Tiganja Za sve one koji nemaju ili su u svađi sa rernom a vole da pripremaju na plotni, sledeći recepti im mogu i te kako pomoći: 1. Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja 2. Hrono Gozleme 3. Hrono Čapati 4. Hrono Grand Pljos… Detaljnije
  • Hrono Grand Pljoske Iz Tiganja Volim tiganj i sve što je vezano za njega, pa je s toga i ovo pecivo napravljeno upravo sa njim. Ništa komplikovano, još je brzo i jednostavno. Nema čekanja za nadolaženje, odmaranje testa i slično. Ovo su sasvim d… Detaljnije
  • Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja Pre nego što počnete sa pripremom, malo reči i ovom pecivu. Inače dolazi iz Indije, a pravi naziv mu je Lachcha Paratha i kada ga jednom budete probali često će se naći na vašem meniju kako zbog ukusa tako i zbog strukture… Detaljnije
  • Hrono Manchmallow Domaći Munchmallow kao iz prodavnice, ali samo na zdraviji HronoMan - ov način :-) Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Palenta Od Prosa Kada dan započneš kašikom...Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar