4 Feb 2016

Mafini sa kiselim kupusom


Za ovaj recept vam je potrebno:

1 1/2 čaša od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250
1/2 čaše od kiselog mleka ječmenog brašna
2 jaja
Kašičica soli
Kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Puna kašičica neistopljene masti
Malo više od polovine čaše od kiselog mleka mlake vode
Kašičica tucane paprike
Čaša od kiselog mleka sitno iseckanog kiselog kupusa


Priprema:

Prvo sam promešao sve suve sastojke (brašno, so, soda) zatim dodao jaja - koja sam prethodno izlupao i promućkao viljuškom, limun, mast i vodu i zamesio testo. Na kraju ubacio i sitno seckani kiseli kupus 


i opet sve lepo sjedinio. 


Silikonske kalupe za mafine sam punio smesom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom nekih 20-ak minuta. Pred kraj sam odozgo stavio mladi sir i ubacio ponovo u rernu i nastavio još malo sa pečenjem.

Ukoliko želite u smesu možete malo dodati i sitno seckanog crvenog luka. Kiseli kupus u kombinaciji sa tucanom paprikom i lukom pravi je pogodak.


Ukoliko ste u restrikciji izbegavajte komplikovanije kombinacije, tako da ih možete praviti bez dodatka sira odozgo. Meni je sir više poslužio kao dekoracija.

Prijatno!


1 comment: