3 Feb 2016

Tanak hleb sa tucanom paprikom i kiselim kupusom


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
Kašičica neistopljene masti
1 1/2 čaša od kiselog mleka mlake vode
Kašičica tucane paprike
Puna šaka sitni iseckanog kiselog kupusa (po želji) - prethodno dobro oprati glavicu kupusa i procediti

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda, tucana paprika), zatim dodao vodu, limun, mast i na kraju kupus i zamesio testo. Izlio smesu na pleh koji sam prethodno obložio pek papirom. Mokrim prstima stanjio i odozgo posuo malo brašnom, semenkama suncokreta i susamom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekao se na 200 stepeni nekih 20-ak minuta možda malo duže. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni. Inače, moja rerna je slabija tako da je na ovaj način pečem.


Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar