2 Feb 2016

Ljuti tanki hleb


Za ovaj recept vam je potrebno:

250g brašna (ja sam koristio 100g speltino integralno, 100g ražano tip 1250, 50g ječmeno)
1 1/2 čaša mlake vode
2 kašike istopljene masti
Kašičica soli
Kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Kašičica tucane paprike


Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda, tucana paprika), zatim dodao vodu, mast, limun i zamesio testo.


Pleh sam obložio pek papirom i izručio smesu. Mokrim rukama je malo razvukao i ubacio u zagrejanu rernu. Pekao se na 220 stepeni nekih 15-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.


Pored tankog hleba na stolu su se našli mamin mladi kajmak i pršuta.

Prijatno!




0 komentara:

Postavi komentar