31 Jan 2016

Hleb koji uspeva!


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250
1 1/2 čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
2 čaše od kiselog mleka mlake vode

Susam i malo brašna za posipanje


Priprema:

Prvo sam pomešao brašno i so, dodao vodu i zamesio testo.


Poklopio krpom i ostavio da fermentiše (oko 5 sati). Nakon toga u smesu dodao limun i sodu i mikserom sa nastavcima za testo promešao. 
Ostavio još nekih 10-ak minuta da odmori. Izručio smesu u kalup koji sam prethodno premazao mašću, mokrim rukama utapkao i posuo malo brašnom i susamom


i dobro prekrio alu folijom (da ne ulazi vazduh)


Ubacio u rernu na pečenje. Pekao se nekih sat vremena na 200 stepeni i još nekih 15-ak minuta bez alu folije kako bi uhvatio i koricu odozgo. 

*Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipiva rerni. 

Moja je inače rerna slabija pa ga na ovaj način i pečem.

Ostavio malo da se ohladi pa ga potom uvio u prijanjajuću foliju kako bi zadržao svežinu i mekoću do sutra.


Prijatno!








0 komentara:

Postavi komentar