31 Jan 2016

Hleb koji uspeva!


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250
1 1/2 čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
2 čaše od kiselog mleka mlake vode

Susam i malo brašna za posipanje


Priprema:

Prvo sam pomešao brašno i so, dodao vodu i zamesio testo.


Poklopio krpom i ostavio da fermentiše (oko 5 sati). Nakon toga u smesu dodao limun i sodu i mikserom sa nastavcima za testo promešao. 
Ostavio još nekih 10-ak minuta da odmori. Izručio smesu u kalup koji sam prethodno premazao mašću, mokrim rukama utapkao i posuo malo brašnom i susamom


i dobro prekrio alu folijom (da ne ulazi vazduh)


Ubacio u rernu na pečenje. Pekao se nekih sat vremena na 200 stepeni i još nekih 15-ak minuta bez alu folije kako bi uhvatio i koricu odozgo. 

*Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipiva rerni. 

Moja je inače rerna slabija pa ga na ovaj način i pečem.

Ostavio malo da se ohladi pa ga potom uvio u prijanjajuću foliju kako bi zadržao svežinu i mekoću do sutra.


Prijatno!








Srodni postovi:

  • Kako napraviti domaći puter? Za ovaj recept vam je potebno: 1/2l neutralne prirodne pavlake za šlag bez konzervansa (kupljena u jednoj mlekari na Đeram pijaci)  Priprema: Izručio sam pavlaku u posudu i mikserom čvrsto umutio,… Detaljnije
  • U skladu s vremenom...Za ovaj recept vam je potrebno:3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio ražano tip 1250)Kašičica soliKašičica sode bikarboneKašika limunovog soka1 1/2 čaša od kiselog mleka vode - malo više3 kašike od kiselog mleka tapio… Detaljnije
  • Puter Maslac je umućena pavlaka, koja sadži veliku količinu zasićenih masnoća. Iako je prirodan proizvod, za razliku od margarina koji se proizvodi hemijskom manipulacijom ulja, maslac sadrži vrlo malo hranljivih stvari. Pre dodav… Detaljnije
  • Evo kako na pravi način da iskoristite mlaćenicu! Kako svratim na pijacu kod Đerma tako se kući ne vraćam bez ove namirnice. Pitate se šta je to? Je l' da? E pa dragi i drage moje to je neutralna pavlaka za šlag sa 36% mm. Izuzetno dobra i kvalitetna, moram priznati. … Detaljnije
  • Domaća bela čokolada? Da, da moguće je!Za ovaj recept vam je potrebno:150g fruktoze5 kašika vode100g surutke u prahu100g putera (ukoliko imate bilje bi bilo da stavite kakao puter)Burbon (štapić) vanileOpciono:BademiKokosPriprema:Pomešao sam vodu i fruktozu i stav… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar