31 Jan 2016

Hleb koji uspeva!


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250
1 1/2 čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
2 čaše od kiselog mleka mlake vode

Susam i malo brašna za posipanje


Priprema:

Prvo sam pomešao brašno i so, dodao vodu i zamesio testo.


Poklopio krpom i ostavio da fermentiše (oko 5 sati). Nakon toga u smesu dodao limun i sodu i mikserom sa nastavcima za testo promešao. 
Ostavio još nekih 10-ak minuta da odmori. Izručio smesu u kalup koji sam prethodno premazao mašću, mokrim rukama utapkao i posuo malo brašnom i susamom


i dobro prekrio alu folijom (da ne ulazi vazduh)


Ubacio u rernu na pečenje. Pekao se nekih sat vremena na 200 stepeni i još nekih 15-ak minuta bez alu folije kako bi uhvatio i koricu odozgo. 

*Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipiva rerni. 

Moja je inače rerna slabija pa ga na ovaj način i pečem.

Ostavio malo da se ohladi pa ga potom uvio u prijanjajuću foliju kako bi zadržao svežinu i mekoću do sutra.


Prijatno!








Srodni postovi:

  • K'o pijan plota...Moram priznati da sam se navukao na psilijum. Em što je dobar za nasa creva, probavu, mršavljenje ujedno predstavlja i spas za peciva. Od njega hleb bukvalno nabubri, dobije na mekoći, svežini, kompaktnosti...jednom rečju sa … Detaljnije
  • Iz današnjih novina. Šta kažete o ovome? Ja se ne slažem!Kao prvo Hrono ishranu ne treba svrstavati u dijete već prihvatiti kao način života.Svašta čovek može pročitati...… Detaljnije
  • Uživam da ih pravim...Za ovaj recept vam je potrebno:1 čaša od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)1 čaša od kiselog mleka integralnog speltinog brašna1 čaša od kiselog mleka integralnog ječmenog brašna1/2 čaše od kiselog mleka integralnog helj… Detaljnije
  • Ono kad pojedeš sve...Energija je napunjena...dan može da počne! Grok, grok, grok...Za ovaj recept vam je potrebno (po želji i potrebi):Testenina (ja sam koristio od 100% heljde) - stavio sam 1 1/2 čašu od kiselog mleka Slaninica - šakuJaja -… Detaljnije
  • A kod kuće sačeka te...Znate onaj osećaj kada večerate u gradu, a kod kuće vas sačeka iznenađenje...A šta reći? Koju posluku porati?U tom slučaju večera je morala ovaj put da se ponovi. Jedan je život! Za ovaj recept vam je potrebno:KarfiolZač… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar