27 Feb 2016

Hlepčići sa sremušem


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna 
1/2 čaše od kiselog mleka ječmenog brašna
Ravna kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Svežeg sremuša (po želji)
1 1/4 čaša od kiselog mleka mlake vode

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda) zatim dodao vodu i limunov sok i sve lepo sjedinio. Na kraju dodao sitno iseckan sremuš i opet promešao. Ostavio da odmori nekih 10-ak minuta dok se nije rerna ugrejala. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno premazao mašću. Posuo odozgo brašnom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se nekih 20-ak minuta na 220 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, već prilagodite svojoj pećnici.


Prijatno!



0 komentara:

Postavi komentar