29 Feb 2016

Mafini sa avokadom


Za ovaj recept vam je potrebno:

1/2 avokada
1 čaša od kiselog mleka ražanog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka ječmenog brašna
Ravna kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Malo manje od 1/2 čaše od kiselog mleka kisele vode
Malo sitno seckanog sremuša
Posne slaninice (po želji)
2 jaja



Priprema:

Prvo sam očistio avokado, isekao ga na deliće, ubacio u blender i samleo ga. Zatim sam propržio malo slaninice i sitno je isekao. Jaja sam izmućkao viljuškom, ubacio ispresovani avokado, slaninicu i suve sastojke (brasno, so, sodu, sremus). Na kraju dodao k. vodu, limunov sok i sve lepo sjedinio. Kašikom vadio smesu i punio kalupčiće koje sam prethodno premazao mašću. Ubacio u zagrejanu rernu u pekao nekih 20-ak munuta na 200 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, već prilagodite svojoj pećnici.


Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar