30 Jan 2016

Pijane zemičke sa suncokretom


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Čaša od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250 (oko 100g)
  • Čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna (oko 100g)
  • Pola čaše od kiselog mleka ječmenog brašna (oko 50g)
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Ravna kašičica soli
  • Kašika limunovog soka
  • 7 kašika belog vina
  • Pola čaše od kiselog mleka mlake vode

  • Suncokret



Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so i sodu), zatim dodao mokre (vodu, limun i belo vino) i zamesio testo. Šake premazao mašću, formirao lepinjice i valjao ih u suncokret. 


Ređao na pleh koji sam obložio papirom za pečenje i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se prvo na 250 stepeni nekih 10-ak minuta i još 10-ak minuta na 200 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni. Ja ih na ovaj način pečem jer mi je slabija rerna.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar