Za ovaj recept vam je potrebno:
- Malo svežeg đumbira (korenčić - izrendan ili izmiksan u blenderu)
- 3 kašika kuvane kinoe
- 3 kašike mlevenog lana
- 6 kašika speltinog integralnog brašna
- Malo svežeg peršuna
- 2 jaja
- 100ml kisele vode
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
- Kašičica neistopljene masti
Priprema:
Prvo sam sjedinio sve suve sastojke (brašno, sodu i so) zatim dodao prethodno viljuškom izmućena jaja, kuvanu kinou, izrendan đumbir, kiselu vodu, limun i mast i mikserom promešao. Smesa treba da vam bude gušća od smese za palačinke (nešto nalik smesi za proju). Vatrostalnu posudu sam premazao mašću i obložio papirom za pečenje, izlio smesu, kašikom razvukao, posuo odozgom susamom i semenkama i ubacio u hladnu rernu zbog vatrostalne posudo, ukoliko koristite silikonsku ili neku metalnu možete i u zagrejanu.
Uz ovu toplu i fenomenalno ukusnu pitu sam konzumirao puter i konjsku pršutu.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar