1 Dec 2015

Pita sa kinoom i đumbirom po principu smuti pa prospi


Za ovaj recept vam je potrebno:


  • Malo svežeg đumbira (korenčić - izrendan ili izmiksan u blenderu)
  • 3 kašika kuvane kinoe
  • 3 kašike mlevenog lana
  • 6 kašika speltinog integralnog brašna
  • Malo svežeg peršuna
  • 2 jaja
  • 100ml kisele vode
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašika limunovog soka
  • Kašičica neistopljene masti


Priprema:


Prvo sam sjedinio sve suve sastojke (brašno, sodu i so) zatim dodao prethodno viljuškom izmućena jaja, kuvanu kinou, izrendan đumbir, kiselu vodu, limun i mast i mikserom promešao. Smesa treba da vam bude gušća od smese za palačinke (nešto nalik smesi za proju). Vatrostalnu posudu sam premazao mašću i obložio papirom za pečenje, izlio smesu, kašikom razvukao, posuo odozgom susamom i semenkama i ubacio u hladnu rernu zbog vatrostalne posudo, ukoliko koristite silikonsku ili neku metalnu možete i u zagrejanu.



Pekla se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta.


Uz ovu toplu i fenomenalno ukusnu pitu sam konzumirao puter i konjsku pršutu.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar