7 Dec 2015

Hleb od 100% ražanog brašna


Za ovaj recept vam je potrebno: 

  • 5 čaša od kiselog mleka ražanog brašna
  • 2 ravne kašičice soli
  • 2 čaše od kiselog mleka mlake vode + još 4 kašike
  • 2 ravne kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike limunovog soka
  • Ravna kašičica kima (opciono)


Priprema:

Prvo sam u posudi promešao brašno i so, zatim dodao vodu i zamesio testo. Prekrio krpom i ostavio da odmori oko sat i po. Nakon toga sam u testo stavio sodu i mikserom sa nastavcima za testo promešao. Dodao i sok od pola limuna i ponovo sve sjedinio mikserom. Poklopio ponovo krpom i ostavio da odstoji još 15 minuta. Testo prebacio u kalup koji sam prethodno premazao mašću, mokrim rukama ga razvukao i oblikovao. Posuo odozgo malo brašnom, susamom i semenkama suncokreta i rukama utapkao kako ne bi spalo. Obložio aluminijumskom folijom i ubacio u hladnu rernu. Pekao se na 220 stepeni nekih sat vremena i još nekih pola sata na 200 stepeni bez folije (sa uključenim ventilatorom). *Nemojte se striktno pridržavati vremena i stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni. Test da li je pečen hleb možete vršiti i čačkalicom, i to tako što ćete ga bocnuti na par mesta i ukoliko čačkalica ostane suva prilikom cadjenja hleb je gotov i spreman za hladjenje i jelo.


Kada se malo prohladi uviti ga u prijanjajuću foliju kako bi zadržao svežinu i mekoću.

Prijatno!


Srodni postovi:

  • Hrono Burek <<<Hrono Burek>>> kao iz pekare.Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Milch Schnitte Ljubitelji ovog popularnog slatkiša od sada ga mogu napraviti na zdrav načini kod kuće uz pomoć HronoMan-a i njegovog modifikovanog recepta. Uživajte bez griže savesti! :-)Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Hrskavi Štapići Nestašica spelte i iskorišćena prilika da se eksperimentiše malo i sa drugim tipovima brašna. Uživajte u ovom slanom crunch ukusu!Recetp možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Woounty Zašto biste kupovali kada možete uz HronoMan-a da napravite zdravu, možda čak i ukusniju verziju ovog fenomenalnog slatkiša!? Zašto? A da ne pričam o aditivima, konzervansima, bojama, emulgatorima koji su pris… Detaljnije
  • Hrono Kapri Mus Omiljeni ukus Kapri sladoleda na štapiću od sada možete napraviti i kao mus. Uverite se i sami.<<<Hrono Kapri Mus>>>Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar