30 Dec 2015

Batat iz rerne sa umakom od domaćeg pelata


Za ovaj recept vam je potrebno:
  • Batat (slatki krompir)
  • Maslinovo ulje
  • Mleveni biber
  • Vlašak
  • So
  • Aleva paprika
  • Origano
  • Sitno seckani beli luk
  • Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom
*Navedene začine dodati po želji i ukusu

Priprema:

Batat sam oprao, očistio, iseckao na prutiće i začinio (maslinovim uljem, soli, alevom paprikom, mlevenim biberom, origanom, vlašcem i sitno iseckanim belin lukom) 


Ubacio u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se nekih 15-ak do 20 minuta, u zavisnosti od rerne, na 200 stepeni.


Barat sam umakao u pelat sa malo sušenim bosiljkom


i uz to sam konzumirao svežu salatu sa maslinovim uljem i limunovim sokom.

Batat je skrobno povrće pa se po pravilu jede bez proteina i VAN restrikcije. Nešto više o ovoj zamani za krompir možete saznati klikom na link ispod

Prijatno!



Srodni postovi:

  • Hrono Duša Sastojci:300 g brašna (ja sam koristio speltino)1 ravna kašičica soli1 kašičica sode...Ceo recept možete pročitati OVDE. … Detaljnije
  • Brze Hrono Lepinje Bez Kvasca Potrebno je: 500g mekog brašna (ja sam koristio Speltino) 250ml mlake vode 1 kašičica...Ceo recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • St. Valentin Obradujte voljenu osobu za Dan Zaljubljenih i poklonite joj Hrono Princezice - Hrono Krofnice! Za više informacija oko porudžbine kliknite OVDE. … Detaljnije
  • HronoMan + BioCakes = Slatki Paket HronoMan u saradnji sa Biocakes organizuje nagradnu igru u kojoj vi dragi moji HronoMan-i/ke dobijate vredne slatke nagrade. Kliknite OVDE i učestvujte u nagradnoj igri! … Detaljnije
  • Hrono Čapati Rešen da konačno privedem kraju seriji Mala Nevesta, zajedno saHrono Čapati-jem kerećem u Indiju na prošenje čuvene Anandi.Zasigurno je obaram s nogu! :-DRecept možete pogledati OVDE. … Detaljnije

2 comments:

  1. Nema potrebe zagrevati maslinovo ulje na 250 stepeni. Naprotiv.

    ReplyDelete