30 Dec 2015

Batat iz rerne sa umakom od domaćeg pelata


Za ovaj recept vam je potrebno:
  • Batat (slatki krompir)
  • Maslinovo ulje
  • Mleveni biber
  • Vlašak
  • So
  • Aleva paprika
  • Origano
  • Sitno seckani beli luk
  • Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom
*Navedene začine dodati po želji i ukusu

Priprema:

Batat sam oprao, očistio, iseckao na prutiće i začinio (maslinovim uljem, soli, alevom paprikom, mlevenim biberom, origanom, vlašcem i sitno iseckanim belin lukom) 


Ubacio u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se nekih 15-ak do 20 minuta, u zavisnosti od rerne, na 200 stepeni.


Barat sam umakao u pelat sa malo sušenim bosiljkom


i uz to sam konzumirao svežu salatu sa maslinovim uljem i limunovim sokom.

Batat je skrobno povrće pa se po pravilu jede bez proteina i VAN restrikcije. Nešto više o ovoj zamani za krompir možete saznati klikom na link ispod

Prijatno!



2 comments:

  1. Nema potrebe zagrevati maslinovo ulje na 250 stepeni. Naprotiv.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Greska je, na 200 stepeni sam pekao :)

      Delete