30 Dec 2015

Batat iz rerne sa umakom od domaćeg pelata


Za ovaj recept vam je potrebno:
  • Batat (slatki krompir)
  • Maslinovo ulje
  • Mleveni biber
  • Vlašak
  • So
  • Aleva paprika
  • Origano
  • Sitno seckani beli luk
  • Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom
*Navedene začine dodati po želji i ukusu

Priprema:

Batat sam oprao, očistio, iseckao na prutiće i začinio (maslinovim uljem, soli, alevom paprikom, mlevenim biberom, origanom, vlašcem i sitno iseckanim belin lukom) 


Ubacio u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se nekih 15-ak do 20 minuta, u zavisnosti od rerne, na 200 stepeni.


Barat sam umakao u pelat sa malo sušenim bosiljkom


i uz to sam konzumirao svežu salatu sa maslinovim uljem i limunovim sokom.

Batat je skrobno povrće pa se po pravilu jede bez proteina i VAN restrikcije. Nešto više o ovoj zamani za krompir možete saznati klikom na link ispod

Prijatno!



Srodni postovi:

  • Kako napraviti špagete od tikvica? Za ovaj recept vam je potrebno: Tikvica Kuhinjska spravica za pravljenje rezanaca (špageta) Priprema: Tikvicu sam oprao i skinuo joj koru. Zatim sam uzeo ovu spravicu  i napravio špagete. Prijatno! … Detaljnije
  • Ono kad inspiraciju pronađeš u britanskoj kuhinji! Za ovaj recept vam je potrebno: •225g brašna (ja sam koristio ražano) •200ml kefira ili kiselog mleka •1 kašičica soli •Ravna kašičica sode bikarbone •Kašika limunovog soka •50g putera Priprema: Pomešao sa… Detaljnije
  • Kako napraviti KREM SIR od KEFIRA? Za ovaj recept vam je potrebno: 400ml kefira (kako da napravite kefir možete pogledati OVDE) Staklena/plastična ili drvena činija, plastična/drvena cediljka i krpa Priprema: Uzeo sam staklenu činiju i na nj… Detaljnije
  • Idealno za one koji nisu vešti u pravljenju testa! Za ovaj recept vam je potrebno: •1 1/2 čaša kefira ili kiselog mleka •2 pune čaše brašna (ja sam koristio ražano) •Kašičica soli •Puna kašika masti •Ravna kašičica sode bikarbone •Kašika limunovog soka  … Detaljnije
  • Naizgled "komplikovan", a kompletan doručak! Za ovaj recept vam je potrebno: •Proso (ja sam iskoristio pola čaše od kiselog mleka) •Jaje (za mene je dovoljno bilo 3 komda) Od začina: •Morska so •Kari Priprema: Zbog fitinske kiseline proso kao i sve … Detaljnije

2 comments:

  1. Nema potrebe zagrevati maslinovo ulje na 250 stepeni. Naprotiv.

    ReplyDelete