8 Oct 2015

Večera na malo drugačiji način...


Ko kaže da se san ne može ostvariti i postati java, grdno se prevario. 
Juče posle popodnevne dremke u snu mi se javio karfiol. Vidite, ne da mi ni da spavam, hrana me proganja čak i u snu...Verovatno jer sam ga prethodne večeri jeo sa halumi sirom i bio prezadovoljan. Pretpostavka! Morate priznati, neobično. Je l da? Sad kada vam ovo pričam i čitate ispada da stalno mislim na hranu i da sam opterećen njome...ali verujte mi nije tako. Biću iskren i rećiću vam da volim da kuvam, eksperimentišem, pravim...a po najmanje da žvaćem. Verovatno jer se zasitim mirisa. Hvala Bogu, u suprotnom ne znam gde bi mi bio kraj, mislim da bih imao 100 kila.

Ovo javljanje hrane u snu shvatiću kao neki lep gest...

Za ovaj recept vam je potrebno:

Puna čaša za čaj sitno seckanog karfiola (350ml)
2 belanca
Začini po želji (vlašac, so, biber, origano, aleva paprika...)

Priprema:

Karfiol sam ubacio u secko i isitnio ga, zatim sam ga u aparatu za paru kuvao dok nije omekšao. Ostavio malo da se procedi višak vode. Zatim dodao začine, belanca i sve lepo sjedinio. Od dobijene smese pravio sam pljeskavice stavljajući ih na pleh koji sam prethodno obložio pek papirom. Ubacio sam ih u zagrejanu rernu na pečenje. Pekli su se na 200 stepeni nekih 10-ak, 15 minuta. Zatim sam ih dopekao i malo na tiganju za palačinke koje sam premazao mašću silikonskom četkicom.


Sada mi je slučajno palo na pamet da ova pljeka nema ime. Hmmmm, kakvo autentično ime joj nadenuti pitanje je sad? Na primer: Snežna pljeka. Šta kažete?
 
Prijatno!



2 comments: