20 Oct 2015

Puf lepinjice sa celim zrnom...


Za ovaj recept vam je pitrebno:

3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio 2 čaše ražanog i 1 čašu speltinog brašna)
1 puna kašika chia semenki
Kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
1 1/2 čaše od kiselog mleka domaćeg kefira (kao zamena može i kiselo mleko)


Priprema:

Sve suve sastojke sam izmešao, a potom dodao kefir i limunov soka. Kašikom sve lepo sjedinio. Sačekao nekih 10-ak, 15 minuta kako bi chia semenke odradile svoje (nabubrele u smesi). Smesa treba da vam bude takva da kada stavite na pleh ostane da stoji, ne razliva se (kompaktna i čvršća). Zatim sam kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno podmazao mašću. Pekao sam ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni (sa ventilatorom) nekih 30-ak minuta.


Od ove količine ispalo mi je 7 komada.

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Zauvek u sećanju... Ukusno, sveže...bogato... Ovom prilikom želim puno da se zahvalim još jednom svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali našu hrono promociju. Nadam se da je sve bilo u najboljem redu, a mi smo se potrudili da… Detaljnije
  • Moje omiljene i česte na meniju za doručak! Za ovaj recept vam je potrebno: •2 pune čaše (od kiselog mleka) brašna - ja sam koristio ražano •1 1/2 čaša domaćeg kefira-stavite jednu pa ukoliko bude bilo potrebno dodajte još. To vam pričam zbog gustine kefira. … Detaljnije
  • Opet promocija, opet degustacija! Dragi prijatelji, poštovaoci hrono ishrane, ovim putem ste pozvani da uveličate ovaj naš događaj ''Hrono promocija i degustacija''. Želimo da vam pokažemo kako i bez belog brašna, šećera, nezdravih ulja...hrana može da b… Detaljnije
  • Zvuk kašike o...tanjir Za vikend sam bio na pijaci i sa svojim vernim psom, s platnenom torbom za pazar preko ramena, sam tumarao među tezgama, kupujući planski. Međutim, pažnju mi je privukla tezga sa bogatom ponudom pečuraka kojoj je bilo teško … Detaljnije
  • Volim tegle, a još više njen sadržaj... Ovo je vrsta pindgura, za zimu i neki ga nazivaju zeleni ajvar, a neki malidžano. Nije važno kako ga zovu, važno je da je preukusan. Inače, prvi put sam ga kupio i probao prošle godine, a sada sam rešio da zasučem ruk… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar