18 Oct 2015

Opet puf lepinjice, ali ovaj put sa...


Za ovaj recept sam se poslužio (da ne kažem "ukrao") idejom Slavice T. i probao eksperiment sa slatko-slanom kombinacijom. Jednom rečju oduševljen! 

Potrebni sastojci:

3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam koristio ražano)
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
Kašika rogača
1 1/2 čaše od kiselog mleka domaćeg kefira

Priprema:

Prvo sam izmešao sve suve sastojke, a zatim pomešao i sa ostalim (kefir, limun). Sve lepo sjedinio. Kašikom vadio smesu i stavljao je na pleh koji sam prethodno premazao mašću.


Odozgo posuo brašnom i ubacio ih u zagrejanu rernu. Pekli su se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta.


Prijatno!

Srodni postovi:

  • Opet promocija, opet degustacija! Dragi prijatelji, poštovaoci hrono ishrane, ovim putem ste pozvani da uveličate ovaj naš događaj ''Hrono promocija i degustacija''. Želimo da vam pokažemo kako i bez belog brašna, šećera, nezdravih ulja...hrana može da b… Detaljnije
  • Volim tegle, a još više njen sadržaj... Ovo je vrsta pindgura, za zimu i neki ga nazivaju zeleni ajvar, a neki malidžano. Nije važno kako ga zovu, važno je da je preukusan. Inače, prvi put sam ga kupio i probao prošle godine, a sada sam rešio da zasučem ruk… Detaljnije
  • Zauvek u sećanju... Ukusno, sveže...bogato... Ovom prilikom želim puno da se zahvalim još jednom svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali našu hrono promociju. Nadam se da je sve bilo u najboljem redu, a mi smo se potrudili da… Detaljnije
  • Kako do savršenih palačinki od 100% heljde? Za ovaj recept vam je potrebno: 200g integralnog heljdinog brašna Oko 550ml mlake vode 1 jaje Prstohvat soli Ravna kašičica sode bez aluminijuma Kašika limunovog soka Puna kašika neistopljene masti Priprema: … Detaljnije
  • Zvuk kašike o...tanjir Za vikend sam bio na pijaci i sa svojim vernim psom, s platnenom torbom za pazar preko ramena, sam tumarao među tezgama, kupujući planski. Međutim, pažnju mi je privukla tezga sa bogatom ponudom pečuraka kojoj je bilo teško … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar