Za ovaj recept vam je potrebno:
• Jaja (ja sam stavio 3)
• Začini po želji (stavio sam kari, kurkumu, alevu papriku i so)
• Pileća prsa
• Ravna kašičica sode bikarbone
• Kašika limunovog soka
• Kesica za zamrzivač
Priprema:
Najbolje bi bilo da uzmete neku posudicu i u nju okačite kesu za zamrzivač
Zatim sam ubacio jaja, začine i iseckana pileća prsa.
Za to vreme sam napunio šerpu vodom i stavio na plotnu da provri.
Kada sam zavrišo sa ubacivanjem jaja i začina, kesicu sam izvadio iz posudice. Zavezao čvor i počeo da treskam i mućkam kako bi mi se sve to lepo sjedinilo, pazeći da mi kesa ne pukne.
Kada je voda počela da vri ubacio sam smesu sa kesom.
Pustio da se kuva i kuva...
Posle izvesnog vremena, kada je kajgana počela da se odvaja od "zidova" kese i kada se stvrdla odnosno skuvala izvadio sam je iz vode. Nisam mogao da sačekam da se malo ohladi već sam odmah pocepao kesu
Ispao je kao neki rolat, zahvaljujući sodi i limunu narasla je i bukvalno se topila u ustima.
Skoro nisam jeo ovakva savršena jaja!
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar