13 Sept 2015

Ma kakav kupovni, HronoMan-ov hleb je zakon


U poslednje vreme pojavili su se razni "zdravi" hlebovi i hlebčići, kako u prodavnicama, pekarama tako i po raznim portalima. Ja sam skeptičan, ali za vas ne znam!? Moramo biti svesni da postajemo manipulatori raznih medijskih kuća i da ne verujemo svemu i svačemu, a naročito ne moćno plasiranim informacijama odnosno propagandi. 
21. vek je i to je donekle normalno, ali nije mi jasno da smo toliko naivan narod. To mi nije normalno! Razumem, stoji i to da živimo u takvom vremenu gde nažalost ljudi nemaju vremena ni za sebe, a kamoli za "dugotrajne" procese u pravljenju raznih obroka. Kako god, moramo naći način da im se suprostavimo i ne damo im prostora za hipnotisanje, ulivanje lažnih nada i prosipanje morala... Dovoljno smo "veliki" da donosimo zaključke o tome šta zapravo treba da učinimo za sebe i svoj život, šta je zapravo zdravo a šta ne. I ne zaboravite još nešto, ZDRAVLJE JE NA PRVOM MESTU. Mislite o njemu na vreme i ne dozvolite da moguće postane nemoguće. Sve u svemu, uzmite olovku i papir, napišite plan i organizujte se kako valja, jer verujte mi organizacija je pola posla. Zasucite svoje rukave i "m'rs" u kuhinju!

P.S. Nemoćan sam u sprovođenju ovog dela, ali sam i te kako moćan u privlačenju nečije pažnje pa makar to bilo i na ovaj način. I zato vam se izvinjavam na "davljenju", ali ipak smatram da sam to morao da učinim jer postoje ljudi kojima će ovo značiti i pomoći im u donošenju odluka i nedoumici. 

A sada njegovo veličanstvo, hleb za koji ne morate da brinete šta zapravo sadrži...

Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna 
1 čaša (od kiselog mleka) ječmenog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
1 1/2 čaša (od kiselog mleka) kisele vode
3 kašike semenki golice

Priprema:

Izmešao sam sve suve sastojke, a potom dodao i ove ostale. Kašikom sve lepo sjedinio. Smesa treba da vam bude takva da kada zabodete kašiku ona ostane da stoji. 


Zatim sam pleh nauljio mašću a onda i izručio smesu. Oblikovao je mokrim  rukama, po površini izrezao nožem i posuo brašnom. 


Prekrio krpom da odmori nekih 45 minuta. Ubacio sam ga u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se prvo na 180 stepeni 20-ak minuta (ovlaš prekriveno alu. folijom), zatim na 200 stepeni nekih 20-ak minuta (ovlaš prekriveno alu. folijom) i na kraju sam sklonio foliju i pekao ga još nekih 10-ak minuta na 220 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati vremena pečenja već povremeno izvršavajte test čačkalicom, tako što ćete ga bocnuti i ukoliko na čačkalici ne ostane ništa možete ga polako izvaditi iz rerne.


Pre konzumiranja uviti ga u krpu i sackati malo da se ohladi, time će vam kora malo opustiti i lakše će se seći.

Prijatno!



Srodni postovi:

  • Hrono Šubarice Kore:4 jaja150g kokosovog šećera (može i fruktoze)4 kašike mlake vode120g brašna (u ovom slučaju je stavljeno speltino)Ravna kašičica sode bikarboneKašičica soka od limuna... ceo recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Lenja Pita Testo: 400g brašna (u ovom slučaju je speltino) 150g masti šećera po želji (u ovom slučaju su upotrebljene 3 kašike agava sirupa)... Ceo recept možete pročitati OVDE! … Detaljnije
  • Hrono Koko(s) Kora:100g sirovih badema100g suvih smokvi ili nekog drugog suvog voćakašika kokosovog uljaSve sastojke u blender samleti i formirati od te smese podlogu/koru...Ceo recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Lenja Pita (Sa Makom) Kora: 400g brašna 150g masti 100g šećera (u ovom slučaju je upotrebljen kokosov šećer. Možete koristiti agavu, steviu ili fruktozu, po želji stavite) Kašičica soka od limuna... Ceo recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Koh 6 jaja 12 kašika griza (u ovom slučaju je upotrebljen proseni griz)  šećera po želji (u ovom slučaju upotrebljeno 5 kašika agave sirupa) štapić od vanile... Ceo recept možete pročitati OVDE! … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar