28 Aug 2015

Ono kad inspiraciju pronađeš u britanskoj kuhinji!


Za ovaj recept vam je potrebno:

•225g brašna (ja sam koristio ražano)
•200ml kefira ili kiselog mleka
•1 kašičica soli
•Ravna kašičica sode bikarbone
•Kašika limunovog soka
•50g putera

Priprema:

Pomešao sam sve suve sastojke, zatim sam puter iseckao na kockice i dobro ga dlanovima sastavio sa brašnom da se pretvori u grudvice.
Napravio udubljenje u brašnu i usuo mleko i limun. Polako mesio da se dobije elastično, glatko i meko testo.
Testo prebacio na pobrašnjenu površinu i još malo ga doradio. Onda sam napravio poduži valjak, izrezao ga na nekoliko delova i od svakog dela napravio hlebčiće (lepinjice). Stavio ih na pleh, izrezao nožem po površini i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se na 220 stepeni nekih otprilike 20-ak minuta.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar