27 Aug 2015

Idealno za one koji nisu vešti u pravljenju testa!


Za ovaj recept vam je potrebno:

•1 1/2 čaša kefira ili kiselog mleka
•2 pune čaše brašna (ja sam koristio ražano)
•Kašičica soli
•Puna kašika masti
•Ravna kašičica sode bikarbone
•Kašika limunovog soka 

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke, a zatim dodao kefir/kiselo mleko, limun, mast i sve lepo kašikom sjedinio otprilike nekih 2-3 min. (možete i mikserom sa nastavcima za testo). Dobićete kompaktnu, gusti i lepljivu smesu. Dok budete vadili kašikom i stavljali na podmazan pleh uključite rernu da vam se greje. Odozgo možete posuti semenkama suncokreta, susamom, lanom, prosenim grizom ili...šta vam god padne na pamet. Od ove smese ispalo mi je 6-7 komada lepinjica što zavisi od toga koliko ćete zahvatiti kašikom smesu. Pekao sam ih na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. 
Kada ne znate šta ćete ili nemate volju, pa i ako niste vešti u kuhinji ove lepinje su idealne za vas. 

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Hrono Panna Cotta Mljac! Recept možete pogledati OVDE! … Detaljnije
  • Kako napraviti majonez za dva minuta, možda i manje? Za ovaj recept vam je potrebno: 1 žumance Kašika vode Pola kašičice dojon senfa Sok od pola limuna Pola čaše (od kiselog mleka) hladno ceđenog maslinovog ulja, po potrebi dodajte još Priprema: U posudu sam stavio… Detaljnije
  • Kako napraviti pire od karfiola? Za ovaj recept vam je potrebno: Karfiol (ja sam iskoristio oko 300g) Voda (oko 500-600ml - da ogrezne) Ravna kašičica soli Začini: Čen belog luka Malo vlašca Priprema: Od glavice karfiola sam odlomio potrebnu … Detaljnije
  • Kako Napraviti Hrono Marzipan? Za ovaj recept vam je potrebno: 150g fino mlevenih blanširanih badema 150g kokosovog šećera ili fruktoze u prahu (po potrebi još kada se mesi) - ukoliko pravite sa kokosovim šećerom dobićete tamniji marzipan Pola ili 1 be… Detaljnije
  • Kako napraviti pire od kelerabe? Za ovaj recept vam je potrebno: 1 keleraba Voda Kašičica soli Začini: Vlašac Čenić belog luka Priprema: Kelerabu sam prvo oprao i oljuštio je. Zatim sam je iseckao na kriške. Šerpicu sam napunio vodom i st… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar