27 Aug 2015

Idealno za one koji nisu vešti u pravljenju testa!


Za ovaj recept vam je potrebno:

•1 1/2 čaša kefira ili kiselog mleka
•2 pune čaše brašna (ja sam koristio ražano)
•Kašičica soli
•Puna kašika masti
•Ravna kašičica sode bikarbone
•Kašika limunovog soka 

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke, a zatim dodao kefir/kiselo mleko, limun, mast i sve lepo kašikom sjedinio otprilike nekih 2-3 min. (možete i mikserom sa nastavcima za testo). Dobićete kompaktnu, gusti i lepljivu smesu. Dok budete vadili kašikom i stavljali na podmazan pleh uključite rernu da vam se greje. Odozgo možete posuti semenkama suncokreta, susamom, lanom, prosenim grizom ili...šta vam god padne na pamet. Od ove smese ispalo mi je 6-7 komada lepinjica što zavisi od toga koliko ćete zahvatiti kašikom smesu. Pekao sam ih na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. 
Kada ne znate šta ćete ili nemate volju, pa i ako niste vešti u kuhinji ove lepinje su idealne za vas. 

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar