- Konzerva kokosovog mleka (400ml)
- Oko 50g fruktoze ili kokosovog šećera
- 1 slatka pavlaka (moja kravica 250ml)
- 3 kašike rogača
Priprema:
Prvo sam napravio kondezovano mleko i to tako što sam u široj šerpici izručio mleko od kokosa, a potom i šećer.
A tu je i video kondezovanog kokosovog mleka:
U takvo dobijeno kondezovano mleko sam dodao rogač i promešao da dobijem jednoličnu masu.
Sklonio sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi, a samim tim i da se zgusne.
Uzeo sam slatku pavlaku i dobro je umutio. U umućenu slatku pavlaku sam dodao kondezovano mleko i špatulom promešao u jednom smeru polako.
I takvu dobijenu smesu sam izručio u kutiju za sladoled i odložio u zamrzivač da se stegne.
A za kraaaaaaj pogledajte i uživajte:
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar