Hrono Sladoled Sa Kondezovanim Mlekom


Za ovaj recept vam je potebno:

  • Konzerva kokosovog mleka (400ml)
  • Oko 50g fruktoze ili kokosovog šećera
  • 1 slatka pavlaka (moja kravica 250ml)
  • 3 kašike rogača


Priprema:

Prvo sam napravio kondezovano mleko i to tako što sam u široj šerpici izručio mleko od kokosa, a potom i šećer.


Kada je provrilo, smanjio sam vatru (na srednje) i kuvao dok se nije zgusnule, odnosno dok se tečnost nije smanjila na pola (tu negde oko 200ml).


A tu je i video kondezovanog kokosovog mleka:



U takvo dobijeno kondezovano mleko sam dodao rogač i promešao da dobijem jednoličnu masu.



Sklonio sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi, a samim tim i da se zgusne.


Uzeo sam slatku pavlaku i dobro je umutio. U umućenu slatku pavlaku sam dodao kondezovano mleko i špatulom promešao u jednom smeru polako.



I takvu dobijenu smesu sam izručio u kutiju za sladoled i odložio u zamrzivač da se stegne.



A za kraaaaaaj pogledajte i uživajte:



Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar