Hrono Mafini Od Prosa I Tikvica

Pečen u silikonskom kalupu

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 300g brašna od prosa
  • 300ml vode
  • 2 srednje tikvice (300g očišćene)
  • Vezica mladog luka
  • Ravna kašičica soli
  • 50ml masti + za dinstanje luka



Za posipanje:

  • Susam


Priprema:

Očistitio sam tikvice tako što sam im odstranio srednji deo sa semenkama, a potom ih i izrendao, posolio i ostavio da odstoje oko 30 minuta.



Zatim sam mladi luka oprao i iseckao na kolutove i prodinstao malo na masti.


U posudu sa tikvicama sam dodao prodinstani luk, mast i vodu. 



Promešao i zatim dodao brašno od prosa i so i ponovo sve lepo sjedinio.


Ne paničite ako vam smesa bude ređa jer tako treba.
Kao olakšica snimio sam vam video kakva bi trebala otprilike smesa da vam bude:


Dok mi se grejala rerna na 220 stepeni, smesom sam punio kalupe i odozgo posuo susam.



Odložio sam ih u rernu i pekao 50-ak minuta tj. dok od gore nije lepo porumenelo. Koristio sam dve vrste kalupa (silikonski i metalni), lično sam zadovoljniji kako su ispali u metalnim. *Nemojte se striktno pridržavatai vremena i stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni.


Pečen u metalnom kalupu


Izvor: Ja u kuhinji...

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar