Za ovaj recept vam je potrebno:
- Oko 500g ćurećih prsa
- 7 čena belog luka
- 1 limun
- Začini (So, Biber. Sušeni Peršun, Kari, Đumbir, Sremuš, Origano)
Na tanke šnite sam izrezao ćureće meso.
Zatim sam ga začinio i ostavio da odstoji u toj marinadi nekih 30-ak minuta.
Za to vreme sam premazao vatrostalnu posudu kokosovim uljem i izrezao pola limuna na tanke kolutiće koje sam poređao po dnu posude i ubacio 4 cela čena belog luka.
Kada je prošlo pola sata i kada je meso odležalo u marinadi uzeo sam tiganj i na vrlo malo kokosovog ulja propržio ćuretinu sa obe strane.
Položio preko kolutova od limuna.
Prelio sokom od pola limuna. Zatim sam iseckao preostala 4 čena, propržio ih kratko u istom tiganju gde se i ćuretina prižila i potom rasporedio preko odrezaka.
Zatvorio posudu i ubacio u rernu da se krčka 15 minuta sa poklopcem i još 5 minuta bez poklopca na 220 stepeni.
Servirao je na tanjir i uživao u njenom sočnom ukusu.
Naravno uz nezaobilaznu kupus salatu.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar