Hrono Ćuretina Sa Limunom

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Oko 500g ćurećih prsa
  • 7 čena belog luka
  • 1 limun
  • Začini (So, Biber. Sušeni Peršun, Kari, Đumbir, Sremuš, Origano)


Na tanke šnite sam izrezao ćureće meso.


Zatim sam ga začinio i ostavio da odstoji u toj marinadi nekih 30-ak minuta.


Za to vreme sam premazao vatrostalnu posudu kokosovim uljem i izrezao pola limuna na tanke kolutiće koje sam poređao po dnu posude i ubacio 4 cela čena belog luka.


Kada je prošlo pola sata i kada je meso odležalo u marinadi uzeo sam tiganj i na vrlo malo kokosovog ulja propržio ćuretinu sa obe strane.


Položio preko kolutova od limuna.


Prelio sokom od pola limuna. Zatim sam iseckao preostala 4 čena, propržio ih kratko u istom tiganju gde se i ćuretina prižila i potom rasporedio preko odrezaka. 


Zatvorio posudu i ubacio u rernu da se krčka 15 minuta sa poklopcem i još 5 minuta bez poklopca na 220 stepeni.


Servirao je na tanjir i uživao u njenom sočnom ukusu.


Naravno uz nezaobilaznu kupus salatu.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar