- 200g brašna (ja sam koristio 50g speltinog, 50g ražanog i 100g pšeničnog integralnog)
- Kašika ovsenih mekinja
- Kašika speltinih mekinja
- Čaša (od kiselog mleka) mlake vode
- Kašičica soli
- Kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
- Puna kašika masti
Začini:
- Čen belog luka (sitno iseckan)
- Kašičica vlašca
- Malo đumbira
- Malo karija
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, soda, so, začine, mekinje) a zatim dodao limun i vodu pa zamesio testo.
Evo i videa kakva bi trebala smesa da vam izgleda:
Ubacio ih u zagrejanu rernu na najjače nekih 30 minuta.
*Nemojte se striktno pridržavati vremena i stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni, već ih češće proveravajte.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar